Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 25 augusti 2009

Ni som ska åka på SPA - välj behandling!

Här är ett meddelande till alla DUFiS-medlemmar som ska åka på SPA-resan till Tallin.
I ert paket ingår 3 st behandlingar/person av följande:

massage 25 min,
ört-pärlebad,
musikterapi,
Shiatsu massagestol,
sjukgymnastik,
vattengymnastik,
infrarödbastu,
saltkammarebehandling,
ljusterapi,
inhalation,
magnetterapi,
cryotherapy,
ultraljudsterapi,
paraffin behandling,
sträckningsterapi,
Charcot vattenmassage,
yoga,
vattenaerobics,
ansträngnings-avslappingsterapi*,
strechnings-avslappningsterapi*.
*Behandlingen sker på finska.

Den som vill läsa om hotellet eller är sugen på extrabehandlingar kan kolla vilka som finns här:
Pirita Top Spa

Mejla namn och val till DUFiS-mejlen snarast så att bokning kan ske.
/Kia

söndag 23 augusti 2009

Må bra tips i DN

Bättre sent än aldrig heter det...Nedanstående artiklar hade jag tänkt skriva om redan förra helgen men det kom lite annat emellan. Tar dock upp tråden igen för de var intressanta.

Den första Kyrkan - vårt nästa hälsotempel handlar om alla spännande aktiviteter som numer ordnas i kyrkans regi. Bland annat skrevs det om Gudrun Khemiris qigong som hålls i många kyrkor runt om i Stockholmstrakten. En aktivitet jag verkligen vill rekommendera. Dels är hon en särdeles duktig ledare och dels är det något speciellt med att qigonga i kyrkan. Där är vackert och rofyllt och tankarna leds till det andliga och eviga - vilket ger extra frid tycker jag.

Jag har varit på ett antal hälsoaktiviteter som olika kyrkor ordnat och jag tycker att de genomgående hållit hög standard. Ett bra sätt för dem att dra dit folk dessutom.

Den andra artikeln handlade om en ny bok av Anna Kåver "”Himmel, helvete och allt däremellan”, som kommer ut snart.

Boken handlar om hur man kan ta kontrollen över sina känslor och styra dem istället för att vara ett hjälplöst offer för känslorna. Den som lärt sig känna efter och känna igen sina signaler kan använda känslorna konstruktivt. Det låter som om detta är en riktigt läsvärd bok som de flesta av oss skulle ha nytta av.
/Kia


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tips - delta i forskningsstudie

Här kommer tips om forskningsprojekt där man kan delta gratis. Som ni ser om ni går in på sidan har de tidigare genomfört flera studier som varit mycket intressanta. Nedan kommer ungefärlig text från en annons i DN där de söker deltagare:

NU ska Linköpings universitet genomföra två forskningsprojekt där effekterna av internetbaserad behandling prövas av personer med depression respektive besvärande symtom efter traumatisk livshändelse.
Behandlingen pågår i 8-10 veckor och utgår från kognivit beteendeterapi. Deltagandet är kostnadsfritt och inga besök eller resor krävs.

För mera info och anmälan gå in på hemsidan:

studie.nu

/Kia


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag 3 augusti 2009

Inskolning på jobbet efter ledigheten

Stressforskaren Dan Hasson ger goda råd om hur man kan komma igång på jobbet efter semestern i Aftonbladet.

Många tycker det är jobbigt att komma igång igen men det finns bra knep för att underlätta. Ett är att börja jobba en onsdag eller torsdag så att det blir en kort vecka. Ett annat kan vara att medvetet ta det lugnt under dagen, börja sent och sluta tidigt. En långlunch utomhus när vädret är soligt och härligt som idag är inte fel.

Viktigast tror jag ändå är att vara snäll mot sig själv och låta allt ta lite längre tid. Tids nog är allt som vanligt igen. För vissa är det precis där skon klämmer, det är det gamla vanliga som klämmer och gnager. Då kanske det är dags att se sig om efter ett nytt jobb.Tänk efter hur just DU vill ha det och anpassa efter det så gott det går och se vilken enorm skillnad det kan göra.

/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag 2 augusti 2009

Lyckoprojektet ger tips

Lyckoprojektet ger information om lyckoforskning och även konkreta tips till hur man kan göra för att bli lyckligare.
Bland annat rapporterar de att man på lyckosajten happier.com har frågat om vilka strategier för att uppleva lycka som används. Högst upp på listan av användbara strategier kom "Three god things" dvs att varje dag skriva ner tre bra saker som hänt och orsaken till det.

Att skriva tacksamhetsdagbok gör att jag verkligen uppmärksammar hur många trevliga saker som inträffar. Det får mig att fokusera på det positiva i livet, vilket självfallet gör mig lyckligare. Ofta är det egentligen ganska små och vardagliga saker som gör mig lycklig. Att träffa människor jag tycker om, att vara ute i naturen, att röra på mig, se något vackert osv.

Jag tycker att det är bra att bli påmind då och då om hur viktigt det är att uppmärksamma mina tankar och vad jag lägger mitt fokus; på det som är dåligt eller på det som är bra. Jag kan själv välja åt vilket håll jag vill styra mina tankar men det förutsätter naturligtvis att jag tar mig tid att uppmärksamma och ifrågasätta dem. Att tänka på ett visst sätt är till stor del en gammal vana och gamla vanor bryter man inte utan klarsyn och arbete.

Så låt oss ta oss tid och stanna upp lite då och då och fråga oss själva:

Hur tänkte jag nyss? Vill jag tänka så? Hur kan jag tänka istället?

Då får vi också möjlighet att välja hur vi vill ha det.

Ha en härlig dag!
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,