Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

torsdag 14 februari 2008

Livsstilslära

Varför inte livsstilslära redan INNAN man blivit sjuk? Tänk om vårdcentral kunde bytas ut mot friskcentral? Ett ställe där man jobbar för hälsa och naturligtvis börjar med de förebyggande åtgärderna. Varför vänta ända tills folk blivit sjuka?

"Att dela ut medicin mot sjukdomar som redan har utvecklats och att undertrycka revolter som redan har blossat upp är jämförbart med beteendet hos de människor som börjar gräva en brunn först sedan de har blivit törstiga och med de människor som inte börjar gjuta vapen förrän de redan dragits in i strid. Kommer inte dessa åtgärder lite sent?"
Den gula kejsarens klassiker om invärtes medicin, år 200 f.Kr


Lite att fundera på eller hur?


DN skriver om den nyöppnade livsstilsmottagningen på hjärtkliniken på Karolinska. Måtte det arbetet sprida sig vidare så att fler får stöd att ändra till en mer hälsosam livsstil!
/Kia

Inga kommentarer: