Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

söndag 5 april 2009

Manifestation mot försämring av sjukförsäkringen 25 april arrangerad av V

Nedanstående information om manifestationen fick vi till DUFiS - mejlen från Vänsterpartiet. Jag klistrar in den i sin helhet. /Kia

"Stoppa jakten på sjuka!

Manifestation lördag 25 april på Mynttorget

Sverige har blivit ett land där sjuka får betala Reinfeldts skattesänkningar till män med höga inkomster. Nya regler i sjukförsäkringen gör att sjuka tvingas ut i arbetslöshet, till socialkontoret eller sjuknärvaro på jobbet. Försäkringskassan beräknar att 52 000 personer kommer att gå miste om sin ersättning från sjukförsäkringen 2010 till följd av de nya reglerna. Samtidigt stiger arbetslösheten med rasande fart och de sjuka riskerar att hamna längst bak i kön till varje ledigt jobb.

Lördag den 25 april är nationell protestdag mot Reinfeldts försämringar i sjukförsäkringen. Tid och plats för manifestationen i Stockholm: lördag 25 april kl. 14.00-15..00 på Mynttorget utanför Sveriges riksdag. Tal med LiseLotte Olsson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet i socialförsäkringsutskottet, Jenny Fjell, läkare i psykiatrin och grundare till nätverket resurs, m.fl.

Stoppa jakten på sjuka! Ingen människa blir friskare av fattigdom! Vi kräver en solidarisk sjukförsäkring!
Arrangör: Vänsterpartiet"

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Marina Oskarsson sa...

PÅ forumet RESURS kämpar många mot de nya systemet!
Vi söker fler medlemmar,passiva och drabbade!
Alla som stöttar kampen mot det sjuka sjuksystemet!
Alla är välkomna,kanske kan just du sprida om oss!
Få folk att gå med och stötta!
Det skulle glädja oss!
Önskar en skön dag!

Marina

http://resurs.ning.com/