Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

lördag 27 februari 2010

DUFiS läggs ner

På DUFiS (De Utbrändas Förening i Sverige) årsmöte igår beslutade vi att lägga ner föreningen. Det fanns inte kandidater nog att få ihop en ny styrelse. Det kan finnas flera orsaker till det. Bland annat är ju detta en förening för stressjuka vilket innebär att orken helt enkelt inte finns hos många medlemmar.

Dessutom kan styrelseuppdrag innebära att Försäkringskassa och Arbetsförmedling ifrågasätter sjukdomen och menar att personen har arbetsförmåga. Även om tidsåtgång och engagemang kan variera kraftigt beroende på person och över tid är det säkert många som tvekar eftersom dispyter med myndigheter innebär katastrof.

Behovet av stöd, informationsutbyte och gemenskap för stressjuka finns kvar trots att DUFiS inte gör det. Troligen kommer det lösas genom nätverk/studiecirklar/kamratföreningar, en mer löst sammanhållen gemenskap som inte fordrar så mycket administration. Riktigt hur detta kommer att lösas vet vi inte i dagsläget men jag återkommer med information om det här på bloggen.

Angående nedläggningen av DUFiS och hur den går till läs mer HÄR

Gamla medlemmar som vill finnas med på nätverkets
mejllista kan mejla mig på kia@creovis.se

/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

ulla sa...

Tråkigt men sant. Föreningen har betytt mycket för mig personligen. Den har varit en stor del av arbetet att hantera stress och att komma tillbaks i jobb. Att veta att man inte är ensam att må som man gör, att det blir bättre. Hoppet kommer åter. Att bra få vara som man är.
Tack alla DUFiS´ar som jag träffat under åren
Hoppas vi ses i andra sammanhang
Kramar från Ulla A

Anonym sa...

DUFiS har betytt nästan allt dit jag har kommit idag. Det var så skönt att möta människor med samma problem. Det största hotet hela tiden för tillfrisknande har varit den stora oron, samhällets regler har ändrats hela tiden och man har känt sig ifrågasatt, utpekad och skambelagd. Jag vill verkligen tacka er alla som har lagt ned så mycket tid och engagemang i DUFiS.
Jag hoppas kamratskapen finns kvar och kan växa till något annat.

Jag måste erkänna en sak, när jag märkte att det behövdes nya krafter till styrelsearbete och webbsida så drog jag mig tillbaka och deltog inte längre i föreningen, för mitt stora problem är att jag VILL engagera mig, ta på mig och hjälpa till. Men jag har lärt mig nu att det går inte. Ett minsta åtagande och hela stressarsenalen går igång. Så jag var en fegis och drog mig tillbaka för att jag inte lärt mig att säga nej om någon frågar !
Det är mycket man ska lära sig på sin väg genom livet !

Hoppas vi ses igen

Kram Eva C

Kia Mundebo sa...

Ja, som ni skriver har föreningen betytt mkt för många. Jag hoppas verkligen att något annat kommer istället. Det är fortfarande många som behöver stöd och växtkraft från andra i samma situation.

Eva, som jag ser det är du inte feg utan förståndig. Du gör det bästa du kan medan du tränar på att säga nej!

Stor kram till er alla
/Kia