Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 16 oktober 2007

133 försvunna miljarder

133 miljarder kronor fifflas och felas bort eller försvinner av misstag. 133 miljarder kommer helt enkelt inte in i statskassan. Tänk så mycket bra saker den ofattbart stora summan skulle räcka till!

En stor del av felen står de små företagen för.

"”Bland annat måste de minsta företagen få enklare skatteregler och bättre service från Skatteverket.”
Så säger Skatteverkets generaldirektör Mats Sjöstrand i Svenskan

I det uttalandet instämmer jag verkligen. De flesta av oss vill säkert göra rätt för sig men snåriga regler och svårigheter i kontakt med Skatteverket underlättar inte.
/Kia

3 kommentarer:

Johanna sa...

Intressant med de 133 miljarderna MEN, skulle någon kunna göra en intelligent uppskattning av hur stor del av den handeln som skulle bära sej och finnas kvar om den blev alltigenom vit?? PS. Detta är inte ett argument för att fusk är rätt; snarare ett påpekande att skatter till stor del hämmar handel. Det finns alltså inte 133 miljarder att bara kassera in om alla börjar jobba vitt, marknaden krymper istället.

Anonym sa...

Grunden för samhället är att de svaga - gamla och sjuka måste få
hjälp genom livet. De starka och rika behöver inget samhälle, Att de
vill vara med heter solidaritet.
Det som lär driva utvecklingen är
konkurens och girighet. Självklart tar solidariteten stryk, Tror du den globala girighetens system kan
intressera sig för att människan
skall överleva? Inte en susning!

Kia Mundebo sa...

Jag tror du har rätt i att alla de pengarna inte skulle kasseras in Johanna. Men det skulle kunna bli ett rätt rejält tillskott ändå...

Anonym, många människor ger solidariskt bidrag till världen och välfärden. Jag tror vi är många som anser det självklart att i möjligaste mån bidra till ett gott samhälle på olika sätt.
/Kia