Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

lördag 27 oktober 2007

Klocktid och kroppstid

"Sommartid kan vara skadligt för hälsan" skriver Svenskan. Jo, nog märks det när klockan ställts om.
Min kropp blir förvirrad - helt plötsligt stämmer inte kroppstid och klocktid. Det tar någon eller några veckor efter en omställning innan min kropp ställt om sig.
För mig som annars är bortskämd med att snabbt somna på kvällen och sedan vakna vid samma tid på morgonen blir skillnaden stor.

Togs den här klockomställningen bort skulle jag inte sakna den!

/Kia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Genom sommartiden vinner vi en ljustimme på kvällen. Ljustimmen vi förlorar på morgnarna ligger under större delen av sommarhalvåret så tidigt på morgonen att dom flesta ändå ligger och sover. Skulle vi införa sommartid hela året skulle en mycket stor del av förmiddagarna under midvintern hamna i kompakt mörker vilket nog skulle känns tungt för dom som måste gå upp så sommartid året runt verkar inte heller vara någon höjdaridé. Jag tycker att det är värt några dagars anpassning för att vinna den där extra ljustimmen under sommaren.

Kia Mundebo sa...

För många kanske det är värt att ta omställningen.
För mig som kan styra en del av mitt arbete själv är det inte lika viktigt.Jag kan ändå vara ute och njuta av dagsljuset - oavsett om det är sommartid eller normaltid. Men visst kan jag förstå att den som jobbar bestämda tider kan tycka att sommartiden är bra.
/Kia