Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

söndag 14 oktober 2007

Mat och miljöhänsyn

DN skriver att ca en femtedel av all mat slängs. Miljökostnaden för produktion och transport blir då stor.
Här finns en enkel miljöåtgärd som de flesta borde kunna ställa upp på. Helt enkelt att anpassa inköpen mer efter åtgången. Planera bättre. Då sparar man inte bara miljön utan även pengar.

Om fler dessutom äter lite mindre kött och mer vegetariskt sparar vi också på miljön. Dels går det åt rätt mkt energi för att producera ett kilo kött, dels producerar ju kor en hel del metangas...

För egen del äter jag rätt mycket vegetariskt av två skäl. Miljö och mående.
Dessutom smakar det gott!
/Kia

Inga kommentarer: