Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 23 juni 2009

Se och bli sedd

Svenskan intervjuar Tord Pååg om ögonkontaktens betydelse. Tord arbetar med närvaro i många olika former, bland annat ger han kurser som kallas "Dynamiskt framträdande" (jag skrev om dem 11 maj 2009 i inlägget "Dynamiskt framträdande - för dig som vill bli mera du".)

Tord pratar mycket om hur viktigt det är att verkligen våga visa sig för publiken och söka stöd i publiken när man står på scenen. På kursen är det rå närvaro som gäller, som berör och förtrollar.

Artikeln i Svenskan handlar mycket om mötet mellan människor.

"Han är rätt sorgsen över det beteende han ser på gatorna i Stockholm. Han tycker vi skärmar av oss – med stora solglasögon, i en mP3-spelare eller genom att sitta med näsan i datorer. I värsta fall är alla sinnen avstängda medan vi är uppkopplade någon annan stans."

Att se och bli sedd är något grundläggande som vi behöver men som också kan väcka många olika känslor. Den härliga glädjen och tryggheten i att bli sedd. Eller rädslan och skammen i att vara nonchalerad och osedd.

Artikeln gav mig mycket att fundera på. Intressantast av allt är att gå ut på stan efter att ha läst den och titta på människor.
Prova får du se!
/Kia

Inga kommentarer: