Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

måndag 10 november 2008

Prova på RGRM - nyttigt och kul på en gång!

RGRM låter både kul och nyttigt när man läser om det. Entusiasmen som strålar om utövarna gör det ännu mer lockande...Läs mer om vad det är nedan. Imorgon kan du prova på gratis i en timme i Hägerstens Medborgarhus kl 12.30. Samma tid och även då gratis en vecka senare, dvs 18:e.

Du som vill veta mer kan ringa Gert Nilsson på tel 08- 571 404 17.
Tyvärr kommer jag inte in i DUFiSmejlen för tillfället och kan därför inte hämta text från Gert om RGMR-gruppen. Har istället hämtat från Folkuniversitetet på nätet.
Du får säkert veta mer imorgon. Jag kan tyvärr inte gå men hoppas få tillfälle att prova senare för visst låter det spännande?

RGRM står för ”the Ronny-Gardiner-rythm&music method”, efter grundaren jazztrummisen Ronny Gardiner. Metoden lanserades 1993 i Sverige och har numera blivit ett begrepp inom träning och rehabilitering.

Gardiner fick idén när han var på Kanarieöarna för att uppträda och av en slump råkade träffa en pojke som saknade armar och ben men som utstrålade en enorm livsglädje. Han började använda sina kunskaper från trumspelandet för att hjälpa andra människor.
När man spelar trummor använder man armar och ben i samverkan men oberoende av varandra. Man måste också läsa noter och följa en dirigent. Det kräver ett stort samspel mellan hjärnans olika centra.

- Detta har överförts till en terapi för att hjälpa människor med skador och sjukdomar i nervsystem och hjärna. Genom att leka med rytm, musik och rörelse främjas en harmoni av naturliga rörelsemönster i människans kropp och sinnen. Metoden stimulerar bl a rörelseförmåga, läs- och talförmåga, balans, minne och koordination.


På lördag uppträder Ronny Gardiner och RGRM-gruppen på Fasching 14-16.
Ha det kul önskar avundsjuk men inte missunsam
Kia
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: