Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

söndag 6 januari 2008

Fettförbränning med tankekraft?

Går det att gå ner i vikt med tankekraft? Ja, enligt en artikel i Svenskan.
Psykologiprofessorn Ellen Langer vid Harvard undersökte ett antal städerskor och frågade om deras motionsvanor. Trots att de har ett hårt jobb där de rör mycket på sig uppgav många att de inte fick någon motion.

Städerskornas fysiska form verkade följa deras tankar om den, dvs de som trodde de var i dålig form var det. Många var överviktiga och hade högt blodtryck.
För hälften av gruppen talade professorn om hur många kalorier de faktiskt gjorde av med per dag. Andra hälften fick ingen info.

Fyra veckor senare hade de kvinnor som informerats om hur mycket de rörde på sig gått ner i vikt och deras blodtryck hade sjunkit med i genomsnitt 10 procent!!
I gruppen som inte informerats hade inget förändrats.
Enligt professorn hade kvinnorna i första gruppen inte ändrat mat eller motionsvanor efter första mätningen utan förändringen berodde på placeboeffekten.

Många finner det helt otänkbart att tankens kraft skulle kunna åstadkomma mer fettförbränning och skrattar bara åt det.

Själv tror jag att tankens kraft är stor. Mycket stor. Med tankens hjälp kan vi nå längre än vi anar.

Särskilt när vi omsätter tanken i handling.
Kia

2 kommentarer:

Filippa sa...

Hej Kia.
Håller med dig, tankens kraft kan göra väldigt mycket.

Har du själv något exempel på när du medvetet använt dig av tankens kraft?

Själv använder jag mig av det hela tiden samt även lär andra att använda tankens kraft att få mer av det liv som de vill ha.

Hälsningar
filippa
www.ettriktliv.se

Kia Mundebo sa...

Hej Filippa!
Ja, jag använder mig också av tankekraft hela tiden. Vilket jag tror vi alla gör, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Ibland positivt och ibland negativt.

Att träna på att använda den kraften medvetet och positivt tror jag är en nyckel till ett gott liv.
Hälsningar
Kia