Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 15 januari 2008

God sömn guld värd

DN har på Insidan en serie om trötthet som jag tycker är mycket läsvärd.
I en av artiklarna står det att ungdomar dels prioriterar ner sömnen för att hinna göra annat och dels oroar sig så mycket för framtiden att de har svårt att sova.

Är vi vuxna goda föredömmen på området? Själv är jag nog det numera. Eftersom jag vet hur viktig sömnen är för att kropp och knopp ska fungera i längden sätter jag sömnen först. Jag fick lära mig det den hårda vägen när jag var utbränd. Det går helt enkelt inte i längden att slarva med sömn.

Läkaren Lena Leissner säger i artikeln att hon tycker att det borde dras igång en kampanj för att få folk att sova mer. Fortsätter trenden som nu kommer hälsoläget i Sverige att försämras pga sömnbristen.

Ja, något behöver definitivt göras! Frågan är väl om man inte skulle behöva ta en bredare grepp för att lyckas?
Kia

2 kommentarer:

Mr Friar sa...

Det är är säkert sant. Själv har jag haft lite svårt att varva ner, vill gärna vara uppe lite till. Har märkt att om man inte använder elektriskt ljus eller elektriska apparater typ tv, radio osv efter 18 så blir det en helt annan sak. Det var en grej vi körde med ibland hemma ett tag, att vi hade 'elförbud' haha, det känns ju inte så realistiskt att leva så. Men EGENTLIGEN, varför inte?

Kia Mundebo sa...

Det har jag inte tänkt på men ska prova om det gör nån skillnad med elfritt eller inte.
/Kia