Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

fredag 4 april 2008

Stockholms regionala vårdprogram för stressrelaterad psykisk ohälsa

Idag var May Blom från Centrum för vårdutveckling, medicinska program och kunskapsstöd hos oss på DUFiS och talade om det regionala vårdprogrammet för stressrelaterad ohälsa. En av medlem ordnade denna föreläsning vilket vi tackar för!
Det var nämligen mycket intressant.

Vi fick en liten lathund där kärnpunkterna i programmet finns. En utmärkt skrift och ett behandlingsprogram som ser mycket bra ut. Bara det finns resurser att följa det också!
Bland det bäst tyckte jag var att man också ser till det förebyggande arbetet.

Vårdprogrammet ska vara ett stöd för husläkare och andra som möter patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa. Det ska vara ett kunskapsstöd och bidra till mer enhetlig behandling.

Programmet är naturligtvis även ett stöd för den som är sjuk. Här kan du se vilka provtagningar som ska göras för att utesluta somatiska sjukdomar, vilka behandlingar som rekommenderas och så vidare.

Lathunden eller hela programmet kan beställas på informationsmaterial.lsf@sll.se

Du kan också läsa på webben.
Under rubriken psykisk ohälsa kan du läsa om Stockholms vårdprogram för stressrelaterad ohälsa, klicka här . Hit kan du också hänvisa din doktor om h*n missat att läsa.
/Kia

3 kommentarer:

Pia (Pimli) sa...

Hej!

Så bra att du har länkat till min blogg, för på det sättet hittade jag hit. Jag har själv fortfarande 25% sjukersättning efter att ha varit "stressjuk" sen 2004. Nu tänker jag gå upp på heltid igen från 1 juni. Och jag hoppas verkligen att det håller. Jag har nog fått acceptera att jag inte blir helt återställd. Det verkar som om jag är "allergisk" mot adrenalin och andra stresshormoner. Men förhoppningsvis funkar jag tillräckligt väl för att kunna jobba heltid. Stortrivs på mitt jobb och det borde väl göra någon nytta :-) . Jag har i alla fall lärt mig MASSOR av det här.

Hit återkommer jag säkert.

Hälsningar
Pia

Kia Mundebo sa...

Hej Pia!
Jag utgick från att jag fick publicera din kommentar. Och det vill jag hemskt gärna göra eftersom den ger hopp till dem som fortfarande mår dåligt.
Jag håller tummarna för dig inför arbetstidsupptrappning - det går säkert bra!
Jag är glad att jag hittade din blogg och vi ses säkert igen. Här eller där... ;-)
mvh
Kia

Syster Yster sa...

Bra info, tack!