Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 23 mars 2010

Sjung och må bra

I Helsingborg får långtidssjuka prova på körsång för att må bättre skriverAftonbladet Detta projekt är en del i försöken med kultur på recept.


– Man får energi, man blir hög, man blir glad. Det är som att gå till en energistation och tanka och det har inga negativa biverkningar säger folkhälsovetaren Christina Grape i Aftonbladet.

Det har enligt artikeln gjorts undersökningar som visar att immunförsvaret påverkas i positiv riktning av körsång. Dessutom ökar utsöndringen av oxytocin vilket gör att känslor av lugn och välbefinnande ökar.

Framför allt är det kul. Särskilt kul tycker jag det är att delta i en KÖR FÖR ALLA eftersom alla sjunger av hjärtans lust utan prestationskrav. Även den som inte tycker att den sjunger så bra törs ta ton. Det mest fantastiska är kanske ändå att det sammanlagda resultatet brukar bli väldigt vackert och mäktigt. Och glädjen står högt i tak när folk som fått höra att de inte kan upptäcker att de faktiskt KAN!

/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: