Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

söndag 28 september 2008

Beröring är bra!

Ännu en forskningsrapport visar att beröring är bra. Enligt Aftonbladet visade just denna rapport att beröring är bra mot smärta och att den gör oss gladare. Beröring eller massage kanske man ska säga är också bra mot stress, förstoppning, oro och ångest, stimulerar den parasympatiska delen av nervsystemet vilket gör att vi sover bättre, immunförsvar och näringsupptag fungerar bättre osv.


Sist men absolut inte minst är det fantastiskt skönt att få massage! Har man inte råd att gå iväg och få eller någon i närheten som kan ge så går det också bra att massera sig själv. Särskilt händer och fingrar är fulla av beröringsreceptorer som tacksamt tar emot! Själv masserar jag ofta händer och fötter på kvällen innan läggdags bara för att jag mår så bra av det. En extrabonus är att när man ger massage får man ju själv också! Tänk så bra naturen fixar till det ibland.
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: