Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

fredag 26 september 2008

Går att söka sjukersättning före första oktober

Enligt en liten notis i DN idag så kan den som är långtidssjukskriven fortfarande söka sjukersättning enligt gamla systemet (enligt reglerna som gällde före första juli. Ansökan måste lämnas till FK före första oktober men själva läkarintyget kan lämnas in i efterhand.
Kan vara bra att känna till - tyvärr är det ju inte många dagar kvar att söka på för den som tror det är en bra lösning. Och inte många dagar att fundera på...
Illa att Försäkringskassan inte har informerat ordentligt om den här möjligheten.
Den som tror att detta ev kan vara något bör nog ta reda på mer i ämnet direkt på måndag och ringa till Försäkringskassan. Det går att fråga på och vara anonym om man vill det. Ta reda på både för och nackdelar med att söka sjukersättning och lägg fram din situation som hypotetiskt fall om du vill vara anonym. Se till att du får ordentligt beslutsunderlag innan du går till beslut.

/Kia

Tack för tips om detta!
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: