Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

lördag 27 september 2008

Stress och magproblem

I en nyligen utförd undersökning säger 37% av kvinnorna att att de har problem med gaser och svullen och spänd mage upp till tre gånger i veckan. Motsvarande siffra för män var 27 procent skriver Aftonbladet.

Stress påverkar hela kroppen och mage och tarm är känsliga för hur vi mår för övrigt. Många som stressar får därför problem från det här området.
I artikeln ges ett antal tips på vad man ska göra eller undvika för att må bättre.

Jag skulle vilja tillägga att stresshantering naturligtvis bör vara nr 1 om man vet med sig att man är stressad. Nr 2 till kvinnor är att gå på toa när du blir nödig! Alldeles för många håller sig för att det finns andra i närheten osv. Inte konstigt om magen ballar ur då!

Massera gärna magen om den krånglar, då brukar den bli lugnare och snällare. Dessutom är det väldigt skönt och hjälper kropp och själ att varva ner.
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: