Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 9 september 2008

Skärpta krav på sjukskrivna del 2

Svenskan följer upp med en artikel om att V blir oroliga över S förslag om att skärpa kraven på sjukskrivna. Som Lars Ohly mycket riktigt påpekar är trygghetssystemen idag inte kravlösa.
.. vi kräver intyg från sjuka och att man ska återgå så fort som möjligt i arbete, säger Lars Ohly, partiledare för vänsterpartiet till SvD.se.

Niljöpartiets språkrör Peter Eriksson säger så här:

"– Många lämnas ju bara vind för våg och får exempelvis inte någon rehabilitering. Men där har vi ett gemensamt intresse att skärpa möjligheterna till rehabilitering. Däremot får det aldrig bli någon tävlan om att ställa tuffare krav på dem som är sjukskrivna. "

"Att skärpa möjligheterna till rehabilitering"...Underbart!

DN tar upp nyheten i två artiklar, först publicerades denna
Hårdare krav på sjukskrivna som kommer från TT.
Några timmar senare ett matigare alternativ S svänger radikalt om sjukskrivna. På frågan om man ska se detta som ett steg i alliansens riktning svarar Ylva Johansson¨:
" Nej tvärtom. Regeringen har tagit bort alla aktiva rehabiliterande insatser, man har lagt hela ansvaret på individen. Vi gör precis tvärtom och lägger stora resurser på att individen ska kunna räkna med stöd och hjälp för att bli tillräckligt frisk för att kunna jobba. "

Dock vet man ju ännu inte hur och vad som eventuellt förändras eftersom Mona Sahlin ännu inte tagit ställning till förslaget.
Aftonbladet refererar i korthet.

Väldigt många bloggare har skrivit om detta. Läs vad de tycker också!
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: