Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

söndag 1 mars 2009

Massage ger färre konflikter på arbetet också!

Kompismassaage ger färre konflikter i förskolan skriver Svenskan.
I artikeln berättas om en metod som heter "Drömmen om det goda" som är utformad för skolan. I den ingår beröring, reflektion, stillhet och rörelse.

Jag önskar att alla barn fick komma i kontakt med den (eller något liknande) redan i förskolan för att sedan ha kvar träningen genom hela skolgången. Tänk vilka goda förutsättningar för att hantera livet de skulle få!

Jag önskar också att metoden skulle införas på arbetsplatserna. Vi vuxna behöver också stilla oss! Vi behöver också få tid för reflektion. Vi behöver också se inåt för att se oss själva och utvecklas.

Vi kan ju också själva ge oss möjligheter till stillhet och rörelse på fritiden. Vi har också själva ett ansvar för att se till att få vad vi behöver för att må bra. Drömmen om det goda behöver inte bara vara en dröm...
/Kia
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: