Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 31 mars 2009

Tips- Sömnföreläsning med Torbjörn Åkerstedt söndag 5 april

Här kommer lite info om en intressant föreläsning. Jag klistrar in texten jag fått i sin helhet. Passa på och lär dig mer om sömn från en expert.
/Kia

Torbjörn Åkerstedt är professor vid och föreståndare för Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet.

Om du bryter ett ben vet du precis hur du gör för att få hjälp. Men hur gör du egentligen om du är deprimerad, stressad, och har sömnproblem???
Sömnbrist är en av det stora folkhälsoriskerna, som kan orsaka ohälsa bland annat i form av depressioner, ångest och fetma som i sin tur kan leda till diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Torbjörn Åkerstedt är professor vid och föreståndare för Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet. Han finns till för att ge dig information om hur sömnen ser ut och vilka styrmekanismer den har. Vad händer med sömnen när man stressar? Hur kan sömnstörningar påverka hälsan och vilka effekter har behandling mot sömnproblem. Sist men inte minst får du veta vad du själv kan göra för att få bättre sömn. Målet är att ge dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att återfå hälsa och balans i livet.

Välkomna!

HTFH i samarbete med Solna stad

Lokal/plats: Stadshusgången 2, Solna Stadshus 1tr, Kommunfullmäktigesalen, Solna Centrum
Datum: Söndag den 5 april 2009
Tid: 13:00 - 15:00


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: