Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

fredag 1 januari 2010

Förändringarna i sjukförsäkringen

Husmark Persson fick sänkt betyg när 1000 personer tillfrågades om hur de tyckte att ett antal kända ministrar skötte sig. Borg och Reinfeld fick därmeot höjt betyg. I DN citeras Husmark Pehrson så här:

- Tar man på sig ett uppdrag som minister får man också vara beredd på att ta kritik — i synnerhet om man börjar presentera nya reformer inom trygghetssystemen, sade hon i en intervju till TT i anslutning till julhelgen.

Och det är faktiskt en hel del förändringar som gjorts under de gångna tre åren. Den hälsosamme ekonomisten räknar upp dem på sin blogg.

Det har skrivits och talats mycket om förändringarna, oftast med negativ vinkling och ibland med ett anslag av "det var bättre förr". Men var det verkligen det?
NEJ! Att så många inte fick hjälp med rehabilitering utan i stället var sjukskrivna i evigheter för att sedan få övergå till sjukersättning, tidsbegränsad eller permanent var katastrof, både för individ och samhälle.

Många kommer i kläm nu också, kanske alldeles särskilt just i pågående förändring. Jag har sett ett antal exempel på det på nära håll.
Men en förändring var nödvändig och det går åt rätt håll.
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: