Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

söndag 3 januari 2010

OBS! Viktigt för er som utförsäkras!

Jag vidarebefordrar ett meddelande från Jenny på Resurs till er som blivit utförsäkrade:

"En viktig påminnelse till er som utförsäkrats i nyårshelgen!

Glöm inte att anmäla er på Arbetsförmedlingen på måndag den 4 januari!!

Detta gäller även er som jobbar deltid och har haft sjukpenning/sjukersättning på deltid och även om ni tackar nej till deltagande i introduktionsprogrammet.

Orsaken till att det är så viktigt att anmäla sig på AF redan den 4 januari är att man annars kommer att förlora sin sjukpenning grundande inkomst (SGI).

Även du som tror att du inte har någon SGI bör absolut anmäla dig till AF, de senaste regelförändringarna innebär i många fall att de gammal SGI kan räddas tillbaka ( se här http://bit.ly/6zEwvx Även för dig som aldrig haft någon SGI kan ev framtida "räddningspaket" bygga på att du var anmäld till AF direkt efter det att din sjukpenning/sjukersättning upphörde.

Den sjukpenning grundande inkomsten behöver man dels för att det kommer att räknas som ett uppfyllt arbetsvillkor (http://processjuridik.wordpress.com/2009/12/22/sgi-kommer-att-raknas-som-uppfyllande-av-ett-arbetsvillkor/) och dels om man vill ha möjlighet att söka sjukpenning efter karenstiden på 87 dagar.

Så oavsett hur vissna ni är på måndag se till att ta er till AF!!

För er som utförsäkras längre fram gäller givetvis som vanligt att man absolut bör anmäla sig till AF första vardag efter att sjukpenning eller sjukersättning upphört, annars förlorar man sin SGI och möjlighet att återinträda i sjukförsäkringen.

Bästa hälsningar,

Jenny

Du som behöver komma i kontakt med jurist eller få psykologiskt stöd maila mig på resurs@resurs.be så länkar jag vidare till vårt krisrum."

Slut citat

Sprid gärna informationen vidare om du känner någon som behöver känna till ovanstående.
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: