Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

fredag 1 januari 2010

Stresshanteringskurs på högkostnadskortet

Ramazzini på Söder i Stockholm erbjuder ett stresshanteringsprogram som tagits fram med stöd av ALECTA och Örebro universitet. Behandlingarna ges av sjukgymnaster inom ramen för högskostnadskort. (dvs första besöket kostar 140 kr, följande 70 kr tills du kommer upp i 900 kr då du får frikort i vården)

Programmet riktar sig till alla som känner sig så stressade att hälsan påverkas negativt. Ingen remiss behövs, du kontaktar själv företaget på mejl eller telefon.

Så här beskrivs programmet på hemsidan:

"Det individuella programmet som Du inbjuds att delta i under våren 2010 innehåller samtal kring Din livs- och arbetssituation. Vi tar gemensamt fram Dina egna förmågor för att Du ska få ökad kontroll över Ditt liv. Du lär Dig också knep och strategier som syftar till att göra Dig starkare och må bättre. I enkla övningar och moment får Du lära dig andnings- och avspänningsteknik för att minska Dina stressreaktioner, förbättra Din sömn och Dina prestationer på jobbet. Allt för att Du ska känna att Du kan påverka Din hälsa i rätt riktning och leva (arbets)livet lite bättre."

Jag tycker det låter mycket intressant och väl värt att undersöka närmare för den som är i behov av hjälp att få bukt med sin stress. Kombinationen av samtal och praktiska tekniker för att minska stressen är bra. Stressproblematiken bör angripas från flera håll för att få en varaktig och långsiktigt förbättring. Att programmet ges inom ramen för högkostnadskort glädjer mig särskilt eftersom de allra flesta då har råd att delta.

Du som senare deltar i programmet får gärna höra av dig med synpunkter på det och hur/på vilket sätt deltagandet har hjälpt dig.

Här på Ramazzinis hemsida kan du läsa mer om företaget och programmet.

/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: