Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

fredag 16 november 2007

En inspiration för andra

Kristina Axén Olin skriver in sig en månad på Nämndemansgården för att komma tillrätta med sina alkoholproblem och få bättre balans i livet. Modigt och klokt gjort att vara öppen med detta och ta tag i problemen tycker jag.
Dessutom inspirerar hon förhoppningsvis andra som har problem att ta itu med dem.

Både DN och Svenskan skriver förstås om detta och många bloggare har kommenterat.Åsikterna om detta skiljer sig väldeliga, vissa tycker som jag att det är strongt gjort. Andra ironiserar över sjukskrivningen och att det ska ta en hel månad att gå igenom programmet.

För min del ser jag det som något som kan betyda mycket, inte bara för Kristina Axen Olin, utan även för andra. Med den genomslagskraft som hennes agerande och öppenhet uppenbarligen har kan det leda till att andra människor vågar vara öppna med sina problem och göra något åt dem.
Det är stort.

Kia

4 kommentarer:

Kalle Kex sa...

Visst är det väl fint att hon tar tag i den biten. Håller med dej till hundra. Och får lite balans i tillvaron, om man säger så. Också fint, tycker jag. Jag är bara llllite bekymrad över, vad försäkringskassan ska säga ... eller, de har kanske egna regler, politikerna?

Kia Mundebo sa...

Jag utgår från att en läkare har sjukskrivit henne. Behandlingen är väl en sjukvårdande insats? Då bör ju inte FK ha något att invända.
Både politiker och andra har väl rätt till behandling?
Kia

Nemo sa...

Det är tydligen lite si o så med FK:s regler kring detta numera... jag tar upp det lite i mitt inlägg på samma tema

Kia Mundebo sa...

Jag var inne och kikade Nemo.
För min de måste jag säga att jag tycker det vore oerhört fel om FK så skulle neka någon ersättning under en sådan här behandling. Fast sådant har ju hänt..
Kristina Axén Olin kan nog ge dem en match isf.
Vilket är mer än vad många andra kan.
Kia