Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

lördag 5 juli 2008

FK bör skicka ursäkt

I en artikel i DN som handlar om hur nu försäkringskassan backar angående tolkningen av de nya sjukskrivningsreglerna säger cancersjuka Anna Olsson:

"- Det första försäkringskassan nu ska göra är att ta reda på vilka som fått brevet, kontakta dem och be om ursäkt. Sedan ska man reda ut vad som gäller för att deras egna tjänstemän ska få veta det."

JA! Är det några som ska kunna ge ordentliga besked om vad som gäller är det väl ändå försäkringskassan! Att be om ursäkt för att man gett fel besked är väl också självklart eller?

Enligt artikeln har Anna Olsson fått beröm och medhåll från tjänstemän på försäkringskassan. Tjänstemän som inte vågat säga något på jobbet. Får man inte säga det uppenbara måste taket vara så lågt att det befinner sig precis ovanför golvet!
s
Nåväl, i början av nästa vecka kommer försäkringskassans nya tolkningar. De riktiga hoppas jag.
/Kia

Ett urval med bloggar som skrivit om försäkringskassans tolkningar:
Mina moderata karameller
Anders B Westin
Resursbloggen
CRONAS BLOGG
JJ.N
Fröken Prym
Salubrin Online
Lasse Tycker
Hjulet snurrar
Babiantuttar
Läs även andra bloggares åsikter om


2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Det är inte försäkringskassan i första hand som bör be om ursäkt, utan regeringen, som genom ett oskickligt genomförande av en i och för sig nödvändig åtstramning av sjukförsäkringen raserar allt förtroende.

Nu väntar vi på ett trovärdigt alternativ från det rödgröna blocket. Det har verkligen suttit inne alltför länge.

Nu väntar vi på nästa opinionsundersökning. Alliansregeringen går mot totalt haveri.

Kia Mundebo sa...

Att här finns mycket att förbättra är nog något som vi alla är ense om!
Vi får väl se vad som händer..
/Kia