Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

tisdag 14 oktober 2008

Ekonomisk stress?

När börsen går ner, räntorna upp och jobben åt skogen blir många stressade. Utan jobb blir både ekonomi och mycket annat lidande. Men stressa inte i onödan! I Aftonbladet finns lite tips om vad man kan göra för att minska stressen.

Här kan du se hur du ligger till, gör Finans-stress-testet. Själv ligger jag bra till enligt testet och har långt kvar innan det är dags att packa för en längre utlandsvistelse.

Nej,skämt åsido, det gäller att fundera över vad man kan göra och vad man inte kan påverka. För det som går att påverka kan man göra en handlingsplan för att ha beredskap. Det som inte går att påverka brukar ändå ha följder som går att påverka. Exempelvis kan man kanske inte göra något åt att man blir av med jobbet. Men man kan göra en handlingplan för hur man ska hantera det och för hur man ska göra för att underlätta jobbsökandet. Det finns alltid något man kan göra för att förbättra sin situation.
/Kia
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: