Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

måndag 20 oktober 2008

Hur bryta ensamhet?

Jag tror det är ganska många som känner sig ensamma. Särskilt om man inte har den naturliga träffpunkt som ett arbete kan innebära. Vad och hur kan man då göra för att bryta ensamheten?

För den som är sjukskriven eller sjukpensionär kanske en patientförening för den sjukdom man har kan vara av intresse. Där kan man få tips och stöd från andra med liknande erfarenhet. Ofta är det också aktiviteter av olika slag.

Att utgå från ett intresse man har och gå en kurs i det man gillar kan ge nya bekantskaper. Där vet man ju dessutom att man har något gemensamt med andra deltagare!

Det finns vän- och partnerfinnar föreningar både på nätet och på många orter.

Att engagera sig i någon förening som arbetar för exempelvis miljön eller något annat gott ändamål kan ge både en intressant uppgift och nya vänner.

För den som inte mår riktigt bra kan det vara extra jobbigt att ta tag i saken eftersom man ofta inte känner att man har den energin. Jag tror ändå att det är bra att försöka eftersom nya bekantskaper kan ge en hel del tillbaka.

Fler tips på hur och vad man kan göra får ni gärna lämna in kommentarer om!
/Kia

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: