Om livet, friskvård, personlig utveckling, stress och stresshantering, aktuella händelser, DUFiS- info, var jag finner lust och inspiration och vad som för övrigt faller mig in. Tipsa gärna om nyheter som passar här. Mejla kia@creovis.se .

fredag 24 oktober 2008

Sömntips från Åkerstedt tisdag 28 okt - kom och lyssna!

Allt fler har problem med sömnen. I en undersökning Apoteket gjort visar det sig att 10 procent av uppger att de alltid eller nästan alltid sover dåligt skriver DN. Bara 20 procent uppger att de alltid sover bra.

Att få för lite sömn innebär sänkt livskvalitet och på sikt hälsoproblem. I artikeln tipsar man om ett sömnprogram som Apoteket lanserar. Behandlingen bygger på kognitiv beteendeterapi och tar 8 veckor. I artikeln finns också några sömntips. Vill du ha fler tips kan du titta på min webbsida.


I morse deltog professor Torbjörn Åkerstedt i TV4:s morgonprogram och pratade om sömn. På tisdag har du möjlighet att lyssna när han talar om stress och sömn och få tips på hur du kan förbättra sömnen. Lite senare talar karriärcoachen Nina Jansdotter om att öka sin självkänsla och säga ja till sig själv. Du kommer också att kunna köpa böcker till specialpris. Läs mer ur programmet nedan.

Alltså, boka in tisdag 28/10, kl 13.30 -17.00 med fikarast.
Plats: ABF, Sveavägen 41.
Kostnad: Otroligt billigt, endast 80 kr
Biljettförsäljning i ABF:s entrè måndag 27/10 kl 11-19, tisdag 10-13.30
samt vid dörren 30 min före föreläsningen

Föreläsare vid stresserien Tisdagen den 28/10 2008

Sömn och stress
Torbjörn Åkerstedt berättar om hur sömnen ser ut och vilka styrmekanismer den har. Vad händer med sömnen när man stressar? Hur kan sömnstörningar påverka hälsan och vilka effekter har behandling mot sömnproblem. Sist men inte minst får du veta vad du själv kan göra för att få bättre sömn.
Torbjörn Åkerstedt är professor vid Karolinska Institutet och Stressforskningsinstitutet vid Stockholms Universitet.

Öka din självkänsla – säg ja till dig själv
Det är svårt att få ihop alla delar i livet om man går omkring med en inre känsla av att inte duga. Vem är du och vad vill du egentligen? När du vet det är det lättare att säga nej till fel saker och ja till rätt.
Nina Jansdotter är beteendevetare, karriärcoach och författare till en rad böcker inom personlig utveckling, exempelvis ”Självkänsla på jobbet” och nyutkomna ”Minska din oro öka ditt lugn”.
Hon är även delägare i populära sajterna Livshandboken.se och Härliga.se


Vi ses på tisdag!
/Kia
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: